INBJUDAN

april 6, 2018
Laura Vuori

De nya kulturpolitiska riktlinjerna i Sverige och Finland

23.4.2018 kl. 9.00-12.15
Hanaholmen – kulturcentrum för Sverige och Finland,
Hanaholmsstranden 5, Esbo

Hanaholmen – kulturcentrum för Sverige och Finland arrangerar i samarbete med Finlands utbildnings- och kulturministerium ett seminarium om de kulturpolitiska riktlinjerna på Hanaholmen måndagen den 23 april 2018 kl. 9.00-12.15.

Europa-, kultur- och idrottsminister Sampo Terho tillsatte hösten 2017 en arbetsgrupp för att dra upp riktlinjerna och målsättningarna för Finlands framtida konst- och konstnärspolitik. Arbetsgruppen granskar konsten och förändringar i dess verksamhetsmiljö och behoven att förändra stödet för konst och till konstnärer. Arbetsgruppen tar avstamp i uppgifter samlade av det Kulturpolitiska forskningscentret Cupore och utlåtanden om ministeriets Kulturpolitikens strategi 2025.

Den konstnärspolitiska utredningen i Sverige om statsstöd och villkor för professionellt verksamma konstnärer blir färdig i slutet av mars. Det pinfärska resultatet av utredningen presenteras vid seminariet.

Dagen erbjuder det finländska konst- och kulturfältet möjlighet till växelverkan och möjligheter att reflektera över den svenska utredningen och skapa sig en helhetsbild av den och möjliga modeller för Finland.  Den finländska arbetsgrupp som drar upp riktlinjer och målsättningar för Finlands kommande konst- och konstnärspolitik medverkar i seminariet.

Dagens program kan du se här>>>

Efter seminariet är du välkommen att njuta av lunch i restaurang Johannes, 24 €/person. I priset ingår förrättsbord, huvudrätt och efterrätt. Anmäl dig till lunchen samtidigt som du anmäler dig till seminariet via länken nedan. Du kan även boka ett hotellrum på Hanaholmen, boka rummet enkelt på nätet.

Seminariet modereras av Jaana Tamminen, Hanaholmen
Språk: finska, svenska. Simultantolkning.
Arrangörer: Hanaholmen – kulturcentrum för Sverige och Finland, undervisnings- och kulturministeriet
Ytterligare information:
Media: kommunikationschef Håkan Forsgård, hakan.forsgard@hanaholmen.fi, 040 767 7373.
Övrigt: projektchef Jaana Tamminen, jaana.tamminen@hanaholmen.fi, 040 54 54 972.

Anmäl dig senast 16.4.2018: Anmälningslänk

Välkommen!